SEO nedir? SEO nasıl yapılır?

24 Kasım, 2019
SEO nedir? SEO nasıl yapılır?
SEO nedir? SEO nasıl yapılır?
SEO'nun tanımı ve yapılışı, özellikle son yıllarda internet kullanımının giderek yaygınlaşması ve internet platformunda öne çıkma yarışının artmasının akabinde büyük önem kazanmıştır. Kısaca açıklamak gerekirse SEO kelimesi, İngilizce search engine optimization kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirmesiyle oluşturulmuştur. Söz konusu kelimelerin Türkçe karşılığı ise "arama motoru optimizasyonu"dur. SEO yapılışı bakımından birtakım güncel kriterler hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirdiği için SEO uzmanı adı verilen profesyoneller tarafından icra edilmektedir.

Arama motoru optimizasyonu da kelime grubundan anlaşılacağı üzere internet platformunda kullanılan bir arama motoru üzerinde yer alan sitelerin belli başlı kriterlere uygun hale getirilip, sitelerin arama motorundaki arama sonuçlarına göre üst sıralarda yer almasını sağlama işlemidir. SEO çalışması adı verilen bu yöntemler, web sitelerinin kullanıcılarına ve potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşılabilir olmasını sağlayarak bu sitelerin ön plana çıkmasını ve doğal trafik çekmelerini sağlamaktadır. SEO çalışması, günümüzde internet dünyasında en çok kullanılan arama motorunun Google olması sebebiyle , Google şirketinin belirlemiş olduğu kriterler baz alınarak yapılmaktadır.

SEO çalışması nasıl yapılır?


SEO çalışması yapılışı, esasında SEO uzmanı olarak adlandırılan ve güncel kriterler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olup bu alanda deneyimleri ile birtakım işlemlerin gerçekleştirilmesiyle mümkün olmaktadır. Günümüzde internet dünyasında en popüler arama motoru olan Google şirketinin belirlemiş olduğu kriterlere uygun hareket eden bu kişiler, sitelerin arama sonuçlarına göre daha üst sıralarda yer alması için hem site içi hem de site dışı birtakım optimizasyonlar gerçekleştirmektedir.

SEO çalışmaları öncesinde, üzerinde çalışılacak web sitesinin çok iyi bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Bu analizin yanı sıra, sitenin hangi aramalarda arama motorlarında üst sıralarda yer alması için planlama ve anahtar kelime analizinin yapılması önemlidir. Google kriterlerine göre sitenin SEO uyumlu hale getirilmesi öncesinde sitenin açılma hızı ve temiz kod yapısı da araştırılmalıdır. Tüm bu araştırmalardan sonra site içi ve site dışı olacak şekilde SEO çalışmalarına başlanmalıdır.

Site içi SEO uygulamaları nelerdir?


Site içi SEO aşamaları, sitenin kullanıcı dostu olması için yapılması gereken optimizasyonlardan oluşmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde Google kriterlerine uygun olunduğu kanıtlanarak sitenin arama sonuçlarında hızlı bir şekilde yükselmesi mümkündür. Site içi SEO uygulamaları kısaca şunlardan oluşmaktadır:

Metin ve görsel içerik optimizasyonu
Site hızı ve temiz kod yapısı
Kullanıcı dostu içerikler ve doğru anahtar kelime kullanımı
Arama motorunda meta etiketleri ve açıklamaları

Site dışı SEO uygulamaları nelerdir?


Site dışı SEO çalışmaları ise uygulamanın adından anlaşılacağı üzere sitenin dışında gerçekleştirilen tüm çalışmaları kapsamaktadır. Çalışmalarda Google'dan ceza almadan uygulanması gereken işlemlerin başında doğal backlink çalışması gelmektedir. SEO yapılışı konusunda güncel kriterlere uygun hareket edilmesi, sitenin başarılı bir şekilde üst sıralara tırmanmasında çok büyük öneme sahiptir.

2 yorum:

  1. 2019 google search console sitemap oluşturma paylaşırmısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, https://www.blogtecrubem.com/2019/01/google-search-console-a-site-haritasi-nasil-eklenir.html

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.