Artık Wordpress içeriklerine de yer verilecek!

14 Şubat, 2020
Wordpress
Wordpress
Bahsettiğim WordPress, wordpress.com değil dostlarım. WordPress.org'dan bahsediyorum. Bildiğiniz üzere WordPress.com ile Blogger.com benzer sistemler. Teknik konularla pek haşır neşir olmak istemeyen yazar dostlarımız bu ve bunlara benzer ücretsiz blog sistemleri kullanıyorlar. Peki WordPress.org'a ne demeli?

WordPress.org'un tanımı için; güzel bir web sitesi, blog veya uygulama oluşturmak için kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir yazılım ifadesi kullanılmış. Google Blogger ile kıyaslama yapılırsa eğer evet, mantık aynıdır. Basit bir arayüze sahiptir ve sürükle bırak şeklinde benzer özelliklere sahiptir. Ama daha gelişmiş ve daha profesyonel bir sistem olduğunu bilmenizde fayda var. Ayırca alan adı (domain) ve hosting (alan) yönetimi tamamen sizin elinizde olduğu için teknik olarak bilmeniz gerekenlerin sayısı da katbekat artıyor.

Daha önce profesyonelleşme adına Blogger'dan Wordpress'e geçen dostlarımıza mutlaka denk gelmişsinizdir. İçerikleriniz, sayfalarınız ya da sıralamanız hiç etkilenmeden bu işlemi gerçekleştirmek oldukça kolay. Sadece hosting satın almanız ve tüm bu geçiş işlemlerini gerçekleştirecek teknik bilgiye sahip olmanız gerekir.

Sen de mi brütüs?


😊 Yok, Blog Tecrübem adlı blogumu Wordpress'e taşımaya hiç niyetim yok. Google Blogger ile aram gayet iyi. Kıyaslama yaptığımda Blogger'ın çok çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim. O yüzden taşınmayı düşünmüyorum.

İlk yazılarımda bahsettiğim gibi Blogger kullanırken edindiğim teknik konulardaki tecrübelerimi arşivlemek ve aynı zamanda paylaşmak iyi fikirdi. Zamanla sosyal medya, SEO, dijital pazarlama konularına da yer veriyorum ve şimdi ise Wordpress konularına da yer vereceğim.

WordPress ile ilgili edindiğim tüm tecrübeleri, bilgileri Blog Tecrübem'de paylaşacağım. Aynı zamanda bunu yaparken bir WordPress sitesi kurup zamanla bu siteyi nasıl geliştirdiğimi adım adım paylaşacağım. Tıpkı Blog Tecrübem'de olduğu gibi.

8 yorum:

  1. Wordpress kullananlar bu yazıya çok sevinecek 😄👌🏻

    YanıtlaSil
  2. İsabetli bir karar olmuş. Hadi bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
  3. Wordpress'e geçiş wordpress.com adresi üzerinden mi yoksa wordpress.org adresi üzerinden mi yapılıyor?
    İkisinin arasındaki fark nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, wordpress.com'da yapılıyor mu bilmiyorum ama ben wordpress.org'dan bahsettim yazımda. Wordpress.com daha çok Google Blogger gibi ücretsiz alt alan adı ile blog sayfaları kurmamıza olanak sağlıyor. Wordpress.org ise daha farklı bir sistem.

      Sil
    2. wordpress.org adresine türkiyeden girilemiyor sanırım. Farklı şekilde girdim. İlerleyen zamanda siteyi büyüttükçe wordpress'e geçmeyi düşünebiliriz. Wordpress ile ilgili içerikleri bekliyoruz.

      Sil
    3. Yok girilebiliyor. Sitede gerekli dosyalar yer alıyor sadece. Blogger ya da Wordpress.com gibi kullanıcı adı oluşturup hemen bir site ya da blog kurulamıyor.

      Sil
  4. Detay=Wordpress kısaca. Ben de Blogger'ın basitliğinden memnunum. Başka planlarımı gerçekleştirmek istesem Wordpress güzel seçenek olabilir. Bu sebeple teknik yazılarınızdan oldukça faydalanacağımı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle, katılıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.