Blogger mı daha iyi yoksa Wordpress mi?

16 Aralık, 2016
Blogger mı yoksa Wordpress mi?
Blogger mı yoksa Wordpress mi?
Milyonlarca kullanıcısı olan iki büyük dev blog sistemlerinden Blogger mı yoksa Wordpress mi daha iyi? SEO, maliyet, içerik ekleme kolaylığı, temalar gibi konularda sizce Blogger mı tercih edilmeli yoksa Wordpress mi?

Hızla gelişen teknoloji ister istemez internetin gelişmesine ve kulanım oranının da artmasına neden olmakta. Buna paralel olarak ta geliştirilen bazı yazılımlar sayesinde, internette dileğimiz konular hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve dilediğimiz konular hakkında içerikler üretebiliyoruz. Bu tür yazılımları da blog sistemleri olarak adlandırabiliriz.

Milyonlarca kişinin saniyeler içerisinde ulaşım sağladığı internet dünyasına belki de yapılan en büyük girişimlerden biri de blog sistemleridir. Bu blog sistemleri sayesinde insanlar yeteneklerini gün yüzüne çıkartıyor, uzmanlık alanları ile ilgili bildiklerini paylaşıyor ve düşüncelerini milyonlara ulaştırabiliyorlar. Örneğin şu an yazmakta olduğum blog sistemi de gördüğünüz gibi bir Google ürünü olan Blogger.

Blog sistemi olarak en çok bilinenlerinden ve kullanılanlardan ikisi Wordpress ve Blogger'dır. Bu blog sistemleri, sonu .wordpress.com ya da .blogspot.com uzantılı olacak şekilde internet kullanıcılarına ücretsiz içerik paylaşma ortamı sunmaktadır.

Blogger ile Wordpress arasındaki farklar nelerdir?


Öncelikle "hangisi iyi" sorunun cevabını ararsak, kullanıcısına göre verilen cevapların değiştiğini görebiliriz. Kim hangi blog sisteminde iyi sonuçlar alıyorsa veya kim hangi blog sistemine hakimse verilen cevaplar da o yönde oluyor. Bana göre ise aralarındaki farklar çok belirgindir. Blogger domain ekleme ve hosting için kullanıcılarından herhangi bir ücret talep etmez ama kod erişimi ve yönetimi konusunda bazı kısıtlamalar uygular. Bu da tema üretme konusunda webmasterları kısıtlar. Wordpress ise domain ekleme ve hosting için belirli ücretler talep eder ama tüm kodlara erişimi sağladığı için tema üretimi konusunda webmasterlara özgür alan sunar. Şimdi Blogger ve Wordpress'e artı puan kazandıran özelliklerden bahsedelim:

Blogger'ın iyi olduğu noktalar

  • Blogger bir Google ürünü olduğu için daha çabuk indexlenir ve daha sıkı güvenliğe sahiptir.
  • Blogger'ın admin paneli Wordpress'e göre daha kullanışlı ve daha basittir.
  • Blogger bir Google ürünü olduğu için, Google'un diğer ürünlerine daha kolay entegre edilmekte.
  • Blogger bloglarına domain (alan adı) entegre etmek için hiçbir ücret ödemezsiniz.
  • Blogger 15 GB'a kadar ücretsiz host (alan) sağlamaktadır.
  • (Güncelleme: 02.03.2018) Blogger bloglarına eklenen özel alan adlarına ücretsiz SSL sertifikası eklemek te mümkün artık.

Wordpress'in iyi olduğu noktalar

  • Wordpress, tema yönetimi konusunda kullanıcılarına %100 kontrol hakkı verir.
  • Wordpress'te binlerce tema ve widget (eklenti) seçeneği mevcuttur.
Yukarıda sıralanan bu maddeler doğrultusunda Blogger'ı tercih etmek daha mantıklı gibi görünüyor. Tabi sadece blog sitesi olarak kullanacaksak. Tek eksik ve hemfikir olduğumuz nokta ise tema galiba. Ama bu konuda aklınızda soru işareti olmamalı artık bence. Çünkü gün geçtikçe Theme Forest gibi Blogger temaları üreten siteler sayesinde artık daha kaliteli ve daha profesyonel temalara ulaşmak mümkün. 10 dolar gibi düşük maliyetle satılan bu temalar sayesinde dilediğiniz görünüme sahip Blogger bloglarınız olabilir.

Bu yazımda bu kadardı sevgili dostlar. Umarım Blogger veya Wordpress konusundaki seçiminiz başarılı olmuştur.

14 yorum:

  1. Blogger tabi ki daha iyi sade ve kullanışlı. Benim tercihim blogger.

    YanıtlaSil
  2. Ben de blogger kullanıyorum :) Güzel olmuş yazı da :)

    YanıtlaSil
  3. Blogger eski bir dost gibi, ilk blogger ile başladım internet ortamında yazmaya hala da devam ediyorum :)
    Kaleminize sağlık, farklarını yazmanız hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. "Blogger eski bir dost gibi" kesinlikle aynı şey benim için de geçerli...

      Sil
  4. En çok ikilem de kaldığımız konulardandı hatta sırf tema için wordpresse geçmeyi düşündük ama blogger daha avantajlıymış :) tema işini de halletti tabi ne kadar iyi oldu tartışılır :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında bu kişiden kişiye göre değişen bir durumdur, blog yazan kişi ilk önce hangi platform ile başladıysa o daha iyi geliyor. Benim daha önce neredeyse kullanmadığım içerik kalmadı joomla, wordpress, datalife engine, son olarak blogspot bende kendi sitemi blogspot ile oluşturdum.

    Fakat son zamanlarda anladım ki wordpress çok daha profesyonel, tabi wordpress ile blog kurmak isteyenler çok kaliteli bir hosting firması bulmak zorunda çünkü wordpress'in blog paneli çok yavaş oluyor.

    Bende daha önce böyle bir yazı yazmıştım. Güzel bir yazı olmuş hocam eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bu fazlasıyla tartışılır. :) Bitmeyen bir tartışma konusu diyebilirim. Ama benim tercihim BLOGGER :)

    YanıtlaSil
  7. Bir ara wordpresse geçiş yapayım dedim ama maalesef hiç kullanışlı gelmedi.. Gökhan beyin dediği gibi neyle başlanırsa o daha pratik geliyor. Tema konusunda yardım etme imkanınız oluyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size. Yalnız Blogger'ın kullanıcı panelinin oldukça basit olması da etkili. Tema konusunda yardımcı olurum tabi. Sorularınızı bana mail atabilirsiniz.

      Sil
  8. Hocam ben blogger kullanıcısıyım ama wordpresste de bir blog açtım. Adsensem var ama wordpresste alan adı almayacağım. Ücretsiz açtığım wordpress siteme adsense ekleyebiliyor muyum?

    Site adresim
    https://turkceokul.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam emin değilim ama eklenebiliyor diye hatırlıyorum.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.