Blogger kayıt şablonu düzenleme (imza oluşturma)

12 Ocak, 2017
Blogger kayıt şablonu düzenleme (imza oluşturma)
Blogger kayıt şablonu
Blogger kayıt şablonu nedir? Blogger kayıt şablonu ne işe yarar? Blogger'da otomatik imza nasıl yapılır? RSS ile yapılan içerik hırsızlığına kayıt şablonu ile önlem almak. Blogger bloglarında yazılara otomatik olarak imza ekleme...

Blogger kulanıcı panelinde keşfedilmesi gereken özelliklerden birisi de "kayıt şablonu" dur. Daha önce "Adıma adım blogger" etiketi ile kendi bloguma uyguladığım özellikleri sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. Ama bunu unutmuşum...

Her neyse, şimdi "Kayıt şablonu nedir? Ne işe yarar?" az biraz bahsedelim

Sevgili dostlar kayıt şablonu, Blogger sisteminin güzel özelliklerinden biridir. Bu özellik sayesinde blog yayınlarımızın içine otomatik olarak eklemelerde bulunabiliriz. Kayıt şablonu bölümüne bir şeyler eklediğimizde, her yeni içerik eklediğimizde otomatik olarak yazılı bir şekilde karşımıza çıkar. Aslında bunu imza olarak tanımlayabiliriz. Örneğin ben bu bölüme şöyle bir içerik ekledim:
Blogger kayıt şablonu düzenleme (imza oluşturma)
Resimde gördüğünüz gibi kayıt şablonu bölümüne, bir kaç HTML kodunun da yer aldığı imza gibi bir şey eklemişim. Bu ekleme her yeni yazı yazdığımda karşıma şu şekilde çıkmakta:
Blogger kayıt şablonu düzenleme (imza oluşturma)
Yukarıda eklediğim görsel sayesinde artık bu "Kayıt Şablonu" diye adlandırılan kısmın ne işe yaradığını anladık galiba.

Kayıt Şablonu nasıl oluşturulur ve nasıl eklenir?

Kayıt şablonu hazırlamak için yazı yazdığınız alanı kullanabilirsiniz. Blogunuz için yazı yazdığınız alanda bir cümle ya da bir paragraf oluşturabilir ve kelimelere benim gibi link verebilirsiniz. Hatta resim bile ekleyebilirsiniz. Blog yazdığınız alanda kayıt şablonu hazırladıktan sonra yazıları olduğu gibi kopyalamak yerine sol üst köşede Oluştur/ HTML kısmında HTML sayfasına ulaşıp hazırladığınız imzanın HTML kodlarını kayıt şablonu bölümüne eklemeniz daha doğru olacaktır.

Kayıt şablonu eklemek için ise yukarıda ki görsellerden görebileceğiniz gibi Ayarlar ardından Yayınlar, yorumlar ve paylaşım sekmelerine tıklayarak kayıt şablonu bölümüne ulaşabilirsiniz.

Peki bu Kayıt Şablonu ne işe yarar? Eklemek zorunda mıyız?

Tabi ki eklemek zorunda değilsiniz. Değişiklik arayan bloggerlar için faydalı olabilir. Tabi RSS ile yapılan içerik hırsızlığında önlem olabilir...

Yazıların çalınması ile ne alakası var?

Daha önce bir kaç blog yazarı olan arkadaşların içeriklerinin kopyalanması ile ilgili şikayetlerine yer verdikleri yazılarını okumuştum. Bu yazılarda kendilerince içerik hırsızlıklarına karşı alınabilecek önlemlerden de bahsetmişler. Ama maalesef internet dünyasında içeriklerin korunması pek mümkün değildir. Yani sağ tık engeli koymak, Ctrl U engeli koymak hırsızlığı önlemeyecektir. Zaten içeriklerin çalınması iki türlü olur genelde. İlk olarak normal herkesin bildiği mouse ile kopyala yapıştır yöntemi var. Bir üst düzey olarak ise RSS ile otomatik çekme yöntemi var.

İlk olarak, mouse ile kopyala yapıştır yöntemi aslında blogunuz için iyi bir şeydir. Zaten arama motorları bunun farkındalar. SEO açısından size artı puan kazandıracaktır kesinlikle. Bu yüzden içeriklerin bu yöntemle kopyalanması sizi kesinlikle endişelendirmesin.

Diğer yöntem olan RSS ile yazıları çekme yöntemi, biraz sorun oluşturabilir. Eğer RSS ile yazılarınız çekilir ve blogunuza link verilmezse arama motorlarında sizden üst sıralara bile çıkabilirler. İşte bu tür hırsızlığa karşı kayıt şablonunu kullanabilirsiniz. Yani bu imza kısmına benim gibi link eklerseniz eğer, otomatik olarak RSS yöntemi ile içeriklerinizi çalanların sitelerinde bu linkler de yer alacaktır. Ve bu şekilde içerileriniz korunmuş olacaktır.

Sonlara doğru

Bu yazımda bu kadardı. Umarım faydalı olmuştur. Konuyla ilgili sorularınızı, önerilerinizi yorum yaparak benimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu gibi unuttuğum, Blogger ile ilgili paylaşmamı istediğiniz konular olursa lütfen Blogger Yardım sayfasına not bırakın.

20 yorum:

  1. Merhaba, yine ben :)

    Açıklama için teşekkürler. Bu konuyla ilgili olarak bir şey daha soracağım. Benim imza oluşturmakla ilgili bir sıkıntım oldu, şöyleki; imzam bloğumun maskotu baykuş, bu ikon üç satırı kaplıyor.. dolayısıyla düzgün çıkmıyor eklendiği zaman.. bununla nasıl uğraşayım ya da toptan bir değişime gidip minik bir baykuş resmi bulup onu mu kullanayım? :/ zor soruyorum farkındayım... özür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) Blogunuzu bi' kontrol ettim, galiba en son paylaştığınız yazının hemen altında ki baykuştan bahsediyorsunuz? Ben kendi blogumda denedim şu şekilde oluyor: Aşağıya eklediğim kodları olduğu gibi Kayıt Şablonu bölümüne ekleyin ve kaydedip deneyin.

      Sil
    2. kodlar bu adreste
      https://docs.google.com/document/d/1BR7WXLFP8dOK0_H40Js5StOZHKSUX1T5_s0DNb9czA8/edit

      Sil
    3. pardon cevap vermekte geciktim :) tamam hemen deniyorum..

      Sil
    4. tamam şimdi oldu.. demek tüm bu yazıları yazmayı öğrenmem gerekiyor :/ Sadece baykuşun gözlerinin olduğu kısım gövdesine nazaran küçük çıkıyor bende

      Sil
    5. Evet, ben de şimdi tekrar deneyince öyle oldu. Küçük bir resim tüm sorunu çözer galiba :)

      Sil
    6. SÜÜPERRRR.. kodda yazan xx-small da xx ve tireyi sildim normale döndü :)))) oh yaa.. valla sayenizde ben öğreneceğim sanırım bişeyler :) binlerce teşekkürler <3

      Sil
  2. Bildiğim ama pek uygulamadığım bir özellikti. Bundan sonra önlem amaçlı kullanmaya karar verdim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Her yazıya tek tek ekliyorlar sanıyordum ben. Cahillik ne zor :D
    Teşekkürler kullanacağım ben de:))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blog tecrübem çok faydalı bir yayın olmuş emeğinize sağlık :) yalnız bir şey sormak istiyorum bu HTML kodlarını nasıl yazacağız peki. Yani eklemek istediğimiz metine yazılan HTML kodu sizin yazdığınız gibimi, aynısını yazsak oluyor mu. Umarım anlatabilmişimdir biraz karışık oldu galiba ama nasıl anlatacağımı bilemedim :). Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, normal yazı yazdığınız alanda dilediğiniz şekilde kendinize göre metin hazırlayın. Daha sonra sol üst köşede olan oluştur/HTML kısmında HTML i seçin ve tüm kodları kopyalayıp, kayıt şablonu bölümüne ekleyin. Yani HTML kodları ile uğraşmanıza gerek yok.

      Sil
  5. Merhaba. Eğer imzanızı PNG haline getirip bunu kayıt şablonu olarak kaydetmek istiyorsanız;
    http://teknoburger.blogspot.com.tr/2017/11/photoshop-el-yazs-imza-yapma-resimli.html yazımızdaki yöntemi kullanarak PNG imza yapabilir ve bunu hizliresime yükledikten sonra şöyle kullanabilirsiniz (boşlukları birleştirin);

    < img src="hizliresim-adresi">

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar benimde bir sorum olacak size açıkçası blog olayına yeni başladım ve bumerang kayıt sablonunu kopyalayıp yapıştırdım ama yazı bolumum daraldı yorumlar vb yazılar iç içe girdi bi türlü duzeltemiyorum ve yazılarımı yayınlayamiyorum iki gündür yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Bumerang kodunu Yerleşim kısmında hemen sağ tarafta yer alan kenar çubuğu (sidebar) kısmına eklerseniz sorun düzelir sanırım.

      Sil
  7. Yalnız bir sorun daha oluştu facebook sayfamda paylaştığım yazılar silindi ve instagramda ekli olan adresim kötü zararlı içerik uyarısı vermeye başladı aynı anda bu sorunun nedeni ne olabilir sizce bu konu ile de yardımcı olursanız sevinirim tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu konu hakkında bir bilgim yok. Ama tarayıcınızda blogunuz için "Güvenli değil" uyarısı görünüyorsa bu https den kaynaklanan bir sorun.

      Sil
    2. Tamam çok teşekkür ederim yanıtınız için.

      Sil
  8. Kayıt şablonuna resim eklemek isterseniz de kayıt şablon alanına <img src="resim url" title="resim hakkında bilgi" alt="resim hakkında info"> kodlarını eklemeniz durumunda her yazı yazdığınızda altta eklemiş olduğunuz resim çıkacaktır.

    Resimleri nereye yükleyeceğim?
    Aşağıdaki bağlantıdaki sitelere girerek istediğiniz resimleri yükleyebilirsiniz;

    https://hizliresim.com/

    https://resmim.net/

    http://www.resimag.com/

    https://tr.imgbb.com/

    https://resimyukle.xyz/

    https://imgyukle.com/

    http://imgim.com/

    http://tr.directupload.net/

    http://www.hizliresimyukle.com/

    https://eksiup.com/

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.