Blog Tecrübem artık özel alan adına sahip!

10 Haziran, 2018
Blogger özel alan adı
Blogger özel alan adı
Merhaba dostlarım, blogumla ilgili yaptığım ufak bir değişiklikten bahsetmek istedim bu yazımda. Blog Tecrübem adlı bloguma erişim artık www.blogtecrubem.com üzerinden sağlanacak.

7 Haziran 2018 tarihi ile artık Blog Tecrübem adlı bloguma erişim Blogtecrubem.com adlı domain ile sağlanacak. Daha önceden gelen sorulara yanıt olarak blogum için özel alan adını kullanmak istemediğimi belirtmiştim ama profesyonelleşme adına böyle bir adımı atmak zorunda olduğumu anladım. Tabi ileride hosting alarak bunu daha da ileri seviyeye taşıyabiliriz.

Profesyonelleşmeden kastım büyümek, daha çok kazanmak değil tabi. Az da olsa itibar görebilmek aslında. İnsanların özellikle başka platformları kullanan webmasterların Blogger ile ilgili düşüncelerini tahmin edebiliyorsunuzdur. Ücretsiz olarak kullanılabilen "blogspot" bloglarla bir yere varılamayacağını sürekli dile getiriyorlar maalesef. Ama bilmiyorlar ki oyunu kuralına göre oynadığımızda başarıyı elde etmemiz tesadüf olmayacaktır. Nitekim blogspot olarak adlandırılan Blogger sayfaları ile ülkemizde güzel konumlara gelen birçok yazar var. Ama bu başarılar maalesef "blogspotcu" olmaktan öteye geçemiyor onların nezdinde. İşte bu sebeplerden dolayı özel alan adını kullanmanın faydalı olabileceğini düşündüm ve daha önceden düzenlenen bir çekilişle sahip olduğum alan adımı yeniden tescilleyerek bloguma ekledim.

Nasıl olmuş? 😊


Bence SSL sertifikası ile harika oldu. Blogger'ın, özel alan adı ekleyen kullanıcılara bu özelliği ücretsiz olarak sunması da çok güzel bir jest aslında.
GoDaddy indirimli SSL sertifika ücretleri
GoDaddy indirimli SSL sertifika ücretleri
Gerçi fiyatlar düşmüş ama olsun.😊

29 yorum:

  1. Elbette sitenin blogspot uzantısı olmasi insanı 1-0 mağlup başlatıyor. Bu psijolijik yargiyi kırmak lazım.

    Bence gayet güzel olmuş. Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanmayı rabbim nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Sağ olun Murat Hocam, teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hayırlısı olsun. Blogspot.com.tr uzantısından tekrar blogspot.com uzantısına dönmüş sanırım Blogger da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bahar temizliği adı altında yapılan düzenlemelerden biriydi. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de şu an blogspot takılıyorum usta biraz işi öğrenip siteye çeviricem inşaalah sana da hayırlı olsun ve kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun bende 2 ay önce alan adı almıştım.Bir aya blog kendini toparladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Toparlama konusunda sorun yokta, sanırım AdSense biraz sorun çıkartacak, bakalım...

      Sil
  5. Blogger .tr uzantısını kaldırmış. Bu konuda bir haber var mı?
    Alexa vs. sıralamaları etkilenir mi?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Mehmet Bey, evet bahar temizliği adı altında yapılan güncellemelerden biriydi. Tabi Alexa konusunda sorun olacaktır ama kısa sürede eski sıralamalara ulaşır yeni alt alan adları.

      Sil
  6. Hayırlı olsun, bu şekilde de başarılı olacağına eminim. Güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. İkinci kez yorum yapıyorum.Kusura bakmayın.Blogger altyapılı sitelerin ssl sertifikası almasına gerek var mı?Benim bloguma girerken ilk başta ssl sertifikasını (yeşil kilit) gösteriyor.Daha sonra kayıp oluyor.Bu sorunun nasıl çözüleceği hakkında bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, SSL sertifikası aslında e-ticaret sayfaları ile birlikte kullanılıyordu. Ama son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Blog sayfalarından haber sitelerine, oyun, magazin, teknoloji, e-ticaret gibi her türlü web sayfalarında SSL sertifikasıyla karşılaşabilirsiniz artık. Kullanmanızda fayda var diyebilirim yani. Eğer doğru çalışmıyorsa, sayfanızda ekli olan kodları, eklentileri, görselleri kontrol etmelisiniz. Http olarak ekli olan linkleri, https ile değiştirmelisiniz. Yazı içi HTML kısmı, Tema kodlarının yer aldığı HTML alanını Ctrl F yardımıyla tarayıp http linkleri https ile değiştirebilirsiniz.

      Sil
  8. Hayırlısı olsun, alan adı böyle çok daha klas duruyor. Ben de alan adı alıp öyle devam etmek istiyorum ama bu konuda pek bir bilgiye sahip değilim. Bunun yanında geçme konusunda uygun zamanı bir türlü bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Semihkececioglu.com bence çok güzel olur.

      Sil
  9. HAYIRLI OLSUN BÖYLE DAHA İYİ

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı olsun, bence de çok güzel görünüyor. Başarılar daim olsun.. :)

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Dediğim gibi az da olsa profesyonelleşme adına ufak bir adım sadece. Teşekkür ederim.

      Sil
  12. Böyle daha güzel olmuş, üstelik internette bulması bir tık armıştır. Nede olsa daha isim kısalıyor. Başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  13. Ümit Hocam aklıma garip bir soru takıldı.

    Siz .com geçince backlinkeriniz ne oluyor .)

    Alexa sıralamanız otomatik bir kaç gün içinde eski haline gelmiş ama backlinler ne olacak boşa mı gidecekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Murat Hocam, maalesef hepsi gidiyor :) Yeniden backlink çalışması yapmak gerekiyor.

      Sil
  14. Yıllar önce blog açarken, karakedi.blogspot ismiyle açmak isterken maalesef alınmış olduğunu gördüm ve ben de siyahkedi.blogspot ismini aldım. (bu arada isimler gerçek değil örnek için bu şekilde yazdım)

    Konuyla alakalı 4 tane sorum olacak size:

    1- Alt yapım yine blogspot olacak ama alan adımı karakedi.com yapmak istiyorum bu mümkün olur mu?

    2- Bir de alan adı bu şekilde değişince benim şu an kullandığım temam, kayıtlarım ve düzenim de herhangi bir değişiklik olur mu?

    3- Yorumlarda adsense sıkıntı çıkaracak gibi demişsiniz, nasıl bir sıkıntıya sebep oluyor? Ben henüz adsense başvurusunu yapmadım. Önce ismimi değiştirip sonra adsense başvurusu yapsam benim için de sıkıntı olur mu?

    4- Biraz bilgi eksiğim var. Bu alan adı alma konusunda hangi firmayı önerirsiniz. Siz GoDaddy den mi aldınız. Tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Google Blogger ile oluşturulan sayfalara evet alan adı ekleyebiliyorsunuz. Alan adı ekledikten sonra temanızda veya içeriğinizde herhangi bir değişiklik te olmuyor. AdSense konusuna gelince; Alan adı ekledikten sonra tekrar onay sürecine alınıyor blogunuz ve genelde daha önceden onaylanan hesaplar tekrar onaylanıyor. Tabi sizin durumunuzda tercih tamamen size kalıyor. Firma olarak ise evet GoDaddy'den alışveriş yapıyorum ve size de tavsiye ederim.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.