Ödeme eşiğine ulaşılan AdSense hesabından nasıl para çekilir?

24 Nisan, 2019
AdSense hesabından nasıl para çekilir?
AdSense hesabından nasıl para çekilir?
Sanırım AdSense serisinde yer alması gereken en önemli konulardan birini es geçtik, AdSense'den nasıl para çekilir? Ödeme eşiğini 100% tamamladıktan sonra AdSense hesabımızda biriken parayı nasıl banka hesabımıza aktarırız?

Daha önce AdSense ile ilgili tüm ayrıntılara ve yapılması gereken tüm adımlara Blog Tecrübem'de yer vermiştim. Bunlar:
  1. AdSense başvuruları için acele etmeyin!
  2. AdSense'se başvuruda bulunmadan önce yapılması gerekenler
  3. Ve AdSense onayı alınır!
  4. AdSense onayının ardından bloga reklam nasıl eklenir?
  5. Blogger mobil temada AdSense reklamları nasıl gösterilir?
  6. AdSense adres doğrulama (PIN gönderdiler!)
  7. AdSense'se ödeme yöntemi nasıl eklenir?
  8. AdSense'den kovulmamak için dikkat etmemiz gereken kurallar
  9. İlk ay AdSense kazancım!
  10. AdSense reklam yerleşimi nasıl yapılmalı?
Ve son olarak da ödeme eşiğine ulaştığımızda hesabımızda biriken parayı nasıl banka hesabımıza aktarırız konusuyla karşınızdayım dostlarım. Tabi AdSense ile ilgili daha birçok yazım var, diğer tüm yazılarıma göz atmak isterseniz AdSense kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

AdSense hesabımıza banka hesap bilgilerimizi ödeme yöntemi olarak ekledikten sonra, belirlediğimiz ödeme eşiğini 100% tamamlamamız gerekir para çekebilmemiz için. En düşük ödeme eşiği ise 200 TL.

AdSense hesabımızda Ödemeler, Ayarlar ve daha sonra Ödeme planını seçerek bir tarih belirleyebiliyor ve ödeme eşiğine ulaştığımızda belirlediğimiz bu gün ve tarihte kazancımızın banka hesabımıza aktarılmasını sağlayabiliyoruz. Ama herhangi bir ödeme planı eklemediysek ödeme eşiği tamamlandığında, hesabımızda biriken para otomatik olarak her ayın 20 ile 25'i arasında hesabımıza aktarılacaktır.

Kazancınız hesabınıza aktarılmadan önce e-posta yoluyla bir mesaj gönderilir. Google Payments adıyla gönderilen bu e-postada, "Google AdSense kazançlarınız için ... tarihinde hesabınıza ödeme talimatı verildi." gibi bir bilgi yer alır. Bu mesajın ardından beş iş günü içerisinde kazancınız hesabınıza yatmış olur. Gönderen ve banka bilgisi olarak ise; CitiBANK A.Ş. Google Ireland Limited yer alıyor.

Tüm karşılaşacağınız işlemler bunlardı dostlarım.

8 yorum:

  1. Merhabalar,yazınızı beğendim.Ama kısa olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim. Konuyla ilgili bahsedebileceklerim sadece bu kadardı. Ama dediğiniz gibi diğer yazılara nazaran biraz kısa olmuş sanırım.

      Sil
  2. Google adsense çoğu yazarın bu eşiğe ulaşmadan blog sayfasını kapatmasına sebep oluyor. Para kazanması zor ve uzun bir süreç. Belli bir kaliteyi hedeflemesi ve yazarları bu doğrultuda şekillendirmesi için bile adsense yine de değerli. Umarım tüm yazarlar kısa sürede bu kazançlara ulaşır ve parasını çeker.

    YanıtlaSil
  3. Hiç öyle bir tecrüben olmadı. Üstelik kaç yıldır açık olan bir adsense hesabım var. Ara sıra gelen kuruşları göz önünde bulundurunca siteyi yavaşlattığıma değmez deyip kodları kaldırıyorum. Sonra aradan bir kaç ay geçiyor. Ya ekleyeyim de yağmasa da damlar diyorum. Sonra yine kaldırıyorum vs. böyle sürüp gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bende de aynı durum söz konusuydu ama bundan sonra kaldırmayı düşünmüyorum artık. Ufak ufak kumbara misali biriksin. :)

      Sil
  4. Ben ödeme eşiğini 5000 tl yaptım ödeme planı eklemedim. Eşiğe ulaşmadan para göndermiyorlar mı banka hesabımıza. Çünkü biliyorsunuzdur artık adsense gelirlerinden vergi istiyorlar. Şirket açmak falan gerekiyormuş aylık 200 tl civarında kazanıyorum ve bu durumda şirket açamam. Paranın banka hesabıma yatmasını istemiyorum bundan dolayı ödeme eşiğini 5000 yaptım. Para banka hesabıma ulaşır mı yoksa ulaşmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef sadece AdSense değil, elde edilen tüm gelirlerden vergi vermemiz gerekiyor :) AdSense konusu ise malum youtuberlardan dolayı dikkat çekti. Haliyle konu biz blog yazarlarını da kapsıyor. Elde ettiğimiz AdSense gelirlerini faturalaştırıp, devlete bildirmeli ve vergisini vermeliyiz, 1 TL olsa bile. Ödeme eşiği konusunda sorun yok. Eşiğe ulaştığında otomatik olarak kazancınız hesabınıza yatırılır. Dediğiniz gibi eşiğe ulaşmadan para gönderimi olmaz. Min ise 200 TL.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.